10K+ studenci - 4.8/5

Ucz się z nauczycielem Materiały dydaktyczne wliczone Ćwicz rozmowę

A1.17: Gotowanie

Cocina

A1.17: Gotowanie

Cele nauczania:

  • Ingredientes básicos para cocinar (Podstawowe składniki do gotowania)
  • Expresando obligaciones (Wyrażanie obowiązków)
  • Obligaciones - "hay que, tener que, deber" (Obowiązki - "hay que, tener que, deber")
  • Las tapas españolas (Hiszpańskie tapas)

Moduł nauczania 3 (A1): Día a día (Z dnia na dzień)

Wytyczne nauczania +/- 60 minut

Materiały do słuchania

Wideo, audio, ćwiczenia i arkusze dostępne.

A1.17.1 Składniki na andaluzyjskie gazpacho

Pedro y Ana van a comprar los ingredientes para un gazpacho andaluz.

(Pedro i Ana idą kupić składniki na andaluzyjskie gazpacho.)

Audio
Audio
Audio with translations
Audio with translations

Wytyczne nauczania +/- 15 minut

A1.17.2 Obowiązki - "hay que, tener que, deber"

(Obowiązki - "haber, tener, deber")

Audio with translations
Audio with translations

Wytyczne nauczania +/- 15 minut

A1.17.3 Przepis na domowy sernik

Aprendemos a seguir la receta para preparar una tarta de queso casera.

(Uczymy się, jak postępować zgodnie z przepisem na domowy sernik.)

Audio
Audio
Audio with translations
Audio with translations

Wytyczne nauczania +/- 15 minut

A1.17.4 Hiszpańskie tapas

Descubre las tapas típicas de España, desde el gazpacho andaluz hasta el pulpo a la gallega, pasando por los pintxos vascos y el esgarraet valenciano.

(Odkryj typowe hiszpańskie tapas, od andaluzyjskiego gazpacho po galicyjską ośmiornicę, poprzez baskijskie pintxos i walencyjskie esgarraet.)

Audio
Audio
Audio with translations
Audio with translations

Wytyczne nauczania +/- 10 minut